Monday 23 March 2015

Een onvergetelijk communiefeest in 6 stappen



Indien u een communiefeest in de planning heeft staan, vraagt u zich wellicht af waar te beginnen. Er zijn zoveel aspecten die voorbereid moeten worden, dat de gedacte alleen al overweldigend kan zijn. In dit artikel bespreken wij 6 eenvoudige stappen om een feest voor te bereiden waar iedereen enthousiast over zal zijn, en met name de kleine engel die zijn eerste communie zal ontvangen.

1. De locatie
De meeste mensen kiezen ervoor een feest te organiseren in hun eigen tuin. Afhankelijk van de grootte van uw tuin en het aantal gasten dat u wenst uit te nodigen, is dit wellicht niet de beste aanpak. In plaats van uw tuin, is het een beter idee om uw Communiefeest Antwerpen in een mooie feestzaal te organiseren. Indien u de juiste keuze maakt, is hier ruim voldoende plek voor al uw gasten. Bovendien verleent een feestzaal ook een bijzondere ambiance die perfect past bij de gelegenheid.  Vaak is dit al mogelijk voor minder geld dat u denkt.

2. De gastenlijst
Voordat u de uitnodigingen bestelt, is het uiteraard van belang dat u eerst een gastenlijst makt. Hierop staat iedereen die u uit wilt nodigen. Vaak beat een gastenlijst niet alleen naaste familie, maar ook verdere familieleden. Daarnaast wilt u wellicht ook leden van uw kerk en vrienden uitnodigen. De clerus van de kerk verdient ook een plaatsje, omdat zij het uiteindelijk zijn die de communie toedienen.

3. De uitnodigingen
Het kiezen van de uitnodigingen is een belangrijk onderdeel van de organisatie van het feest. U kunt kiezen uit kant-en-klare uitnodigingen, maar voor een bijzonder en persoonlijk tintje is het ook mogelijk om uitnodigingen op maat te bestellen. Uiteraard kunt u de uitnodigingen ook zelf maken, maar dit kost erg veel tijd. Een printbedrijf kan deze taak voor u overnemen.

4. De muziek
Velen vragen zich af of het nodig is een bandje of een DJ in te huren. Uiteraard maakt dit het feest extra bijzonder, maar het is ook een grote kostenpost. Indien u voor een party locatie in Antwerpen kiest, kunt u zelf de muziek samenstellen, of ervoor kiezen een ander dit voor u te laten doen.

5. Gerechten
Bij een feest hoort natuurlijk ook een diner of op zijn minst een uitgebreide selectie van hapjes. U kunt er natuurlijk voor kiezen deze zelf te verzorgen, maar wenst u tijd te besparen, dan is een feestzaal een uitstekende keuze. Vaak is het mogelijk om een feest op maat te organiseren, waarbij ook het menu in samenwerking met de bediening samengesteld kan worden. Zo kunt u dus uw wensen exact aangeven, zonder dat u de moeite moet nemen alles zelf te verzorgen.

6. De decoratie
Bij een Communiefeest is decoratie natuurlijk ook van groot belang. U wilt dat alles er mooi uitziet, maar ook past bij de gelegenheid. Een van de beste feestzalen in Antwerpen, De Colvenier, biedt u de gelegenheid uit verschillende themazalen te kiezen. Zo wordt uw feest tot een onvergetelijke belevenis!

Tenslotte wilt u niet vergeten om zoveel mogelijk foto's te nemen, zodat ook het communiekindje nog lang van deze herinneringen kan genieten!

No comments:

Post a Comment