Thursday 2 April 2015

Een bijzondere bruiloft voorbereiden


Een goede planning van een bruiloft vereist dat u tenminste evenveel aandacht besteedt aan de huwelijksreceptie als aan de werkelijke huwelijksceremonie. De receptie moet zo mooi en bijzonder zijn als de ceremonie zelf. Het is een tijd na de ceremonie wanneer alle uitgenodigde gasten kunnen ontspannen en samenkomen om te eten, dansen en vieren met het bruidspaar.

Hoewel het plannen van een bruiloft niet moeilijk is, worden vaak verwaarloosd belangrijk details verwaarloosd, omdat het toekomstige bruidspaar al druk bezig is met de voorbereiding van andere zaken. Als u een spetterende receptie wilt organiseren, let dan op de volgende tips.

Begin vroeg. Bruiloften, waaronder de receptie, moeten maanden voor de grote dag worden gepland. Het allereerste dat dient te gebeuren is het kiezen van de locatie. Als u deze niet vroeg genoeg kiest, kan het zomaar zijn dat uw droomlocatie niet beschikbaar is. Kiest u voor een feestzaal Antwerpen huwelijk, overweeg dan ook de afstand die uw gasten zullen moeten reizen om de locatie te bereiken, zo is een stadsfeestzaal bijvoorbeeld centraal gelegen en dus gemakkelijk bereikbaar; houd rekening met de ruimte die nodig is voor het aantal gasten, en natuurlijk het bedrag dat u bereid bent te besteden. Zorg ervoor dat er ruimte is voor alle benodigde gasten, en voldoende ruimte om te dansen.

Kies voor een thema. Bruiloften hebben meestal motieven of thema's die een dominante kleur omvatten, kies dan ook voor  bijpassende kleuren van de tafelkleden, stoelhoezen, servetten, bloemen, en andere decoraties. Plan deze zorgvuldig voor speciaal tintje. Kiest u bijvoorbeeld voor feestzaal De Colvenier, kunt u gezamenlijk met het personeel het feest tot in de kleinste details plannen.

Kies het menu. Plan ruim van tevoren een lijst met gerechten die u wilt serveren. Houd ook voor zover mogelijk rekening met de dieetbeperkingen van oudere gasten, dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u kiest voor gerechten met een laag vet- of suikergehalte. Uw feestzaal kan ook zorgen voor gerechten als onderdeel van een totaal bruiloftspakket.

Wees georganiseerd. Voorbereiding is het halve werk, zorg er dan ook voor dat alles overzichtelijk is. Daarbij is het tevens handig ervoor te zorgen dat uw gasten weten waar te zitten. Zorg ervoor dat u de tafelschikking organiseert. Groepeer uw huwelijksfeest, plaats naaste familieleden bij elkaar, en zorg ervoor dat gasten samen aan tafel zitten met andere gasten waar zij het goed mee kunnen vinden. Zet dus bijvoorbeeld geen tante Anna en ome Dirk aan dezelfde tafel, terwijl zij al jaren niet gesproken hebben met elkaar. Bij een grote gastenlijst zijn naamkaartjes een echte aanrader. Dit zorgt er niet alleen voor dat gasten die elkaar niet kennen gelijk een aanspreekpunt hebben, maar ook laat het de gasten zien waar zij horen plaats te nemen.

Zoek professionele ondersteuning. Een bruiloft plannen kan zijn fysiek, mentaal en emotioneel uitputtend zijn. Als u niet weet waar te beginnen, kan een professionele weddingplanner helpen. Uiteraard kan de aanbieder van feestzalen u ook het benodigde steuntje in de rug geven. Door voor een feest op maat te kiezen, behoud u de controle over elk aspect van uw bruiloft, zonder al het werk dat hiermee gepaard gaat!

No comments:

Post a Comment